Engla har fått syskon(halvsyskon)
Tyvärr fick vi aldrig lära känna minstingen som fick flyga till himlen.
Det är så sorgligt .
Nu längtar vi till den första träffen men de små dunbollarna.
Engla
Englas små bröder
Getostpaj med salami
Ur Caroline Hofbergs bok Pajer (Natur & kultur).
Gör så här
Pajskalet:
1 Häll mjöl och salt i matberedarens skål. Tillsätt det kalla smöret i små kuber. Mixa snabbt ihop till en smulig massa, eller använd fingertopparna.
2 Tillsätt vattnet och mixa snabbt ihop till en degboll. Låt degen vila i kylen i en plastpåse cirka 1 timme, då går det lättare att kavla eller trycka ut degen i formen och den färdiga pajen blir sprödare.
3 Kavla eller tryck ut degen i en osmord pajform, gärna med löstagbar kant, som mäter 24–26 centimeter i diameter. Nagga pajbottnen med en gaffel. Ställ in formen 30 minuter i kylen eller 10 minuter i frysen. Då halkar degen inte lika lätt ner i formen under gräddningen.
4 Sätt ugnen på 200 grader. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen 10–12 minuter.
Fyllningen:
1 Gör pajdegen. Kavla eller tryck ut degen i en pajform med löstagbar kant som mäter cirka 26 centimeter i diameter. Förgrädda pajskalet.
2 Sätt ugnen på 200 grader.
3 Rosta pinjenötterna i en torr och het panna. Strimla salamin. Låt paprikan rinna av.
4 Fördela salami och paprika i det förgräddade pajskalet. Strö över rucolasallad, pinjenötter och smulad getost.
5 Vispa ihop ägg, kesella, mjölk, salt och peppar. Häll äggstanningen i pajskalet.
6 Grädda pajen i mitten av ugnen tills fyllningen stannat och pajen har fin färg, cirka 40 minuter.