Grilla mera.......

här kommer några förslag  på lite nya maträtter.

Kött & tillbehör Revben, karré, fläskfile och fina tillbehör.

pi Kyckling Med smak av barbecue, tandoori, rosmarin och Medelhavet.

pi Korv & färs Kebabspett, korv- och bönsallad och ungnsrostad majs.

pi Fisk & skaldjur Torsk, lax, räkor och strömming.

pi Vegetariskt Grillad zucchini.

pi Marinader & såser Kryddsmör, glaze, marinad och sås.


 


Nu har våren kommit

Engla på promenad i trädgården,jag tror hon gillar det.

image126


Engla i sin lilla korg


Englabarn


Efterrätter

Efterrätter är inte min favorit.men det kan ju bli.
Hittade idag några skapelser som ser helt otroligt goda och fina ut.
Jag tror jag måste prova om de blir så fina som på bilden.
Prova om du vågar,meddela mig gärna ditt resultat.

Ljuvliga efterrätter

Lime, hallon och champagne

Therese Wikström är konditor på En liten smula i Norrtälje.

Hennes söta skapelser är omöjliga att motstå.

Prova själv!

Recept: Therese Wikström

Foto: Ceen Wahrén


Hallon- och champagenmousse

För 12 personer

Du behöver:

500 g hallonpuré

250 g socker

Skal av 1 citron

6 dl vispad grädde

3 dl matlagningsyoghurt

1 dl champagne

8 gelatinblad

Gör så här:

1. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Vispa grädden. Blanda hallonpurén med socker, citronskal och yoghurt.

2. Häll vattnet av gelatinbladen och tillsätt cirka 2 msk av hallonblandningen, smält bladen på svag värme eller helst i mikron.

3. Tillsätt alla ingredienserna och vänd försiktigt ihop blandningen till en slät smet, fyll smeten i en 24 cm form/tårtring och frys in tårtan.

4. Lossa tårtan från ringen medan den är fryst, så får du kanterna raka och fina. Tårtan tinar i kyl på cirka 3 timmar. Dekorera med fina bär och blommor.

Äppel- och limecheesecake med apelsingelé

För 12 personer

Du behöver:

BOTTEN:

200 g digestivekex

75 g smör

FYLLNING:

5 blad gelatin

6 äggulor

200 g florsocker

500 g färskost

5 dl grädde

1 dl mixade och passerade gröna äpplen

0,5 dl limejuice

TOPPING:

6 dl färskpressad apelsinjuice

5 blad gelatin

Gör så här:

1. Krossa kexen till bottnen och smält smöret. Blanda ihop och tryck ut smulorna hårt i en form med löstagbara kanter. Grädda i 175° i ca 5 minuter. Låt svalna.

2. Blötlägg de fem gelatin-bladen till fyllningen i kallt vatten. Lättvispa grädden. Vispa äggulor och florsocker lätt och luftigt i ca 5 minuter. Lyft upp gelatinbladen utan att krama ur dem och smält dem på låg värme i mikron tillsammans med 1/2 dl av äppelmixen. Vänd försiktigt ihop alla ingredienserna till en luftig smet och häll den på bottnen. Ställ i kyl eller frys in.

3. Blötlägg de fem gelatin-bladen till toppingen i kallt vatten. Smält gelatinbladen på låg värme i mikron tillsammans med 1/2 dl av apelsinjuicen. Blanda med resten av juicen. Häll på tårtan och låt stelna i kyl cirka 2 timmar. Dekorera med vackra bär och blommor. Kakan tinar i kyl på cirka 2 timmar.


Basket

Nu håller vi tummarna för att kusin Hanna kommer in på gymnasiet i Växjö .


image119

Hipp Hipp Hurra i dag firar vi Nettan och Melissa på födelsedagen.



image118

Nu är du en Ängel i himlen............

Det är förjävligt att man inte ska kunna ge sitt barn lite frihet och kunna få cykla hem själv när de varit med kompisar.Vuxna människor som ska vara goda förebilder för barn och som de ska kunna lita på.Idag går alla mina tankar till Engla`s mamma och pappa samt alla som kände denna lilla underbara ängel.



Englas mamma

har

fått hem sin lilla

flicka?


Så har hon då hittats. Lilla, lilla Engla. Och det kan inte finnas en ­mamma eller ­pappa som inte sitter med ­ögonen fulla av tårar och kramar om sina barn.

I åtta dagar har vi pendlat ­mellan hopp och förtvivlan. Vi har tänt ljus och bett stilla böner, vi som så sällan ber annars. Vi har läst nättidningarna många, många gånger om dagen, bara för att se om det finns några nya spår. Vi har vaknat och somnat med Engla på näthinnorna. Vi har våndats med Englas fina ­mamma, som varit så stark genom det allra svåraste, som lett hela sökarbetet och tittat med fast blick in i kamerorna och sagt: ?Jag kommer aldrig att sluta leta. Jag måste få hem min lilla flicka.? När beskedet kom att 42-åringen erkänt och Engla hittats var det som om luften gick ur oss. Jag, som är så luttrad efter alla år på kvälls­tidningar, jag som har sett det mesta, nu blev jag bara mamma och bröt ihop framför datorn.

Jag önskar så att mina armar kunde räcka ända till Stjärnsund för att krama om hennes mamma. Hålla om henne, när hon fått veta att det allra ­värsta som kunde hända, har hänt. ­Försöka hålla ihop det som finns kvar när en mamma går i tusen bitar. Hon skulle ju bara cykla hem från ­träningen för första gången. Fina ­lilla Engla, som ringde sin mamma flera gånger på vägen. Som stannade för att köpa lite godis. Som vilken tioåring som helst. Och så mötte hon ett monster. Ett 42-årigt monster som hade mördat förut. Som följde efter henne i sin röda Saab och som tog bort allt det sprudlande liv som finns i en tioårig flicka. Sedan åkte han vidare och åt mat på en vägkrog som om ingenting hade hänt.

Det går inte att förstå. Hur många bakgrundsartiklar eller psykiatriska utredningar vi kommer att få läsa om senare. För en mamma eller ­pappa kommer det alltid att vara helt obegripligt. Hur kan en människa bli så ond?
I kväll satt jag och min man och höll varandra i handen och försökte ta in det ofattbara. Och inse att hur innerligt vi än vill och hur vi än försöker kommer vi aldrig att kunna skydda våra barn från allt. Den enda tröst som finns nu, är att Englas ­mamma har fått hem sin lilla flicka. Att hon inte längre ligger gömd någonstans utomhus i kylan. Och i våra hjärtan kommer hon att leva kvar, länge, länge.


Boktips-nu kommer fortsättningen om Tara Flynn

Böcker: Produktinformation
Lyssna till ditt hjärta, Tara (Inbunden)
O'Neill, Geraldine

159 kr  
Boka
(Rek. pris 268 kr)
 
» Preliminärt releasedatum 2008-04-29

Information

Det är tidigt 60-tal och världen förändras. För Tara Flynn, som växte upp under fattiga förhållanden i den lilla irländska byn Ballygrace, har tiden rusat iväg. Hon är nu en vacker, ung kvinna som driver ett litet hotell i England, men vägen dit har varit kantad av både glädje och smärta. Hon har mött stor kärlek och bottenlös hjärtesorg, hon gifte sig med och förlorade en älskad man,men hon har också fått många trogna vänner.
Med stor iver går Tara nu in för rollen som framgångsrik yrkeskvinna.När Frank, en gammal kärlek från det förflutna, dyker upp och erbjuder henne att bli delägare och direktör för stadens mest ansedda hotell avböjer hon artigt ? hon kan inte förlåta hans tidigare svek. Till slut tar hennes glödande entusiasm överhanden och hon accepterar. Men Frank har aldrig kunnat glömma Tara ? ska kärleken få en andra chans?

Efter Tara Flynn (2005) och Allt du kunde önska, Tara (2006) kommer nu den efterlängtade tredje delen av Geraldine O?Neills svepande irländska familjesaga om kärlek, vänskap, mod och ambitioner ? lysande underhållning i gammal god tradition


Zkillz

Idag var en stor dag.Gustav startade med fotbollstränning kl.10.Sedan var det snabba ryck hem vid halv 12 och duscha innan Gustav´s och Jonathan´s kalas på Zkillz i stan.12 st killar skulle leka en stund och sedan äta lunch.Det här kan man ju tycka är lätt som en plätt.Men nu några timmar sedare förstår jag varför jag inte jobbar kvar som barnskötare på dagis.Vilken ljudnivååååååååå.Killarna hade en rolig eftermiddag.Men jag vet att jag och Lotta,Jonathans mamma känner att vi lever i kväll.puuuh.

image114

Engla

Mammans bön: Snälla, släpp Engla

image108

Det är så ofattbart ,jag tänker mycket på Englas mamma,släkt och vänner.Jag blir också påmind hela tiden om det som hänt då vi har en katt med samma underbara namn ENGLA.Snälla låt detta sluta bra.

Hello Kitty

kattfnatt Jessica Lindberg förälskade sig i kattfiguren redan 1978. Nu driver hon en egen Hello Kitty-butik i Stockholm.

Katten, vad hon är populär!

En söt figur har erövrat världen ? därför skapar Hello Kitty samlarmani

Plötsligt är hon överallt.

På små vita tassar invaderar hon oss från klädaffärerna och samlarbutikerna. Men vem är egentligen kultkatten Hello Kitty?

I spar-kitty kan du odla rikedomarna och hoppas att de växer till sig.

För då 7-åriga Jessica Lindberg var det kärlek vid första ögonkastet. I en liten Stockholmsbutik upptäckte hon en japansk kattfigur med rosett på huvudet, på rader av väskor, spargrisar och smyckeskrin...

? Allt var i plast, man kunde lukta sig hög på sakerna. I dag vet varenda femåring vad Hello Kitty är, men på den tiden var det främst för vuxna samlare.

Exklusiv kisse

I dag har Jessica, 37, blivit något av en expert på ämnet. Hon driver en alldeles egen Hello Kitty-butik inne på kafét Svart kaffe i Stockholm. Dyrgripen i samlingen är en silverfärgad kabinväska med rosa strass, som kostar 3 850 kronor.

Varför tror du att samlar-

hysterin har blivit så stor?

? Företaget Sanrio i Japan har en hel filosofi bakom Hello Kitty. Vad det står för, karaktärerna, och så vidare. Samlare kan inreda hela hem med Hello Kitty.

I Japan är den lilla katten en mycket exklusiv produkt. Vuxna kvinnor lägger jättesummor på allt från datorer och dammsugare till kondomer från Hello Kitty. I Sverige har butikskedjor som H&M och Bik Bok köpt in rättigheterna för att sälja skönhetsprodukter och t-shirts med Hello Kittys ansikte på. Och priserna är väsentligt lägre än i övriga världen.

? Just nu har vi sett att det finns en stor efterfrågan på Hello Kitty-figuren, säger Andrea Roos, presstaleskvinna på H&M.

?H&M slumpar bort det?

Plötsligt är Hello Kitty tillgängligt för alla. Det oroar samlaren Jessica Lindberg.

? H&M är det första företaget som gör en egen kollektion och slumpar bort den. Och det är jättetråkigt, för självklart sjunker varumärket i värde. Vi knasiga samlare förstår ju att det är roligare när det inte står Hennes & Mauritz i botten på sakerna, men så många samlare finns inte i Sverige, säger hon och tillägger:

? Men det är självklart roligt att alla småbarn får veta vad Hello Kitty är. Numera är det knappt en människa som inte känner till varumärket.

 

Hello Kitty, vem är du?

 

Heter egentligen: Kitty White.

Född: 1 november 1976.

Bor: I London, England, enligt berättelsen.

Längd: Fem äpplen hög.

Vikt: Som tre äpplen.

 


Dear Daniel var Kittys första kärlek.
Familj: Mamma, pappa, tvillingsyster Mimmy.

Intressen: Hello Kittys valspråk är ?Man kan aldrig ha för många vänner?. På Sanrio.com står att läsa att katten gillar att resa, lyssna på musik, äta sin systers nybakade kakor och läsa böcker.

Kärleksliv: Hello Kittys första kärlek Dear Daniel är en populär samlarfigur. På PlanetHelloKitty.com står att läsa att Dear Daniel rörs till tårar av småsaker, är en suverän hiphop-dansare och drömmer om att bli naturfotograf. Hello Kitty har dock på senare tid vänt sitt intresse mot björnen Tippy.

Avlägsna släktingar: Hello Kitty var först, men på 70-talet tillverkade Sanrio även kaninen My Melody och änglarna Little Twin Star.

Samlarkoll: På undersidan av alla äkta prylar står ?C76 (för födelsedatumet 1 november 1976), ett komma, det årtal då den är tillverkad och slutligen Sanrio, för företaget.

Källor: sanrio.com, PlanetHelloKitty.com.


Ekerö

Idag är det Ekerö och släkten som gäller.Min moster Eivor fyller år.Emily var på egen fest så vi andra fick firra med släkten.Det var trevligt och hon bjöd på godmat.Min kusin Carina och hennes två barn Erik och Emma var också där.

Emily på party

Idag 080405 ska Emily och Simone på party.De ska sjunga in en skiva och vara klädda som sin egen kändis.Ja ni får själva tycka till om det kan finnas chans för topplistorna.
image103

Födelsedag

I dag firrar vi Englas 4 månaders dag 080404.
image102

Systrarna håller ihop

Det känns som vi har 3 barn nu.Ibland leker de så fint och helt plösligt är det en som är utanför......
Emily och Engla är som systrar ställer upp för varandra i vått och torrt.

Vår städning

Lasse är ute i det fina vädret och tvättar bilen.Visst blev det skillnad.image96

Engla på äventyr

Engla har upptäkt att det finns mer utanför dörren.Hon är väldigt nyfiken var vi tar vägen när vi går ut.Så idag  080330 fick hon följa med ut i den nya världen.
image95

Gustav i snön

Efter att varit magsjuk så fick Gustav komma ut i snö´n.Tyvärr utan kompis, fick stå ut med mamma.

Så blev det vinter i Tyresö.......när det var vår vi ville ha 080325

403722-88403722-87

Se upp i backen här kommer Farmor med sin Rolls-Royce


image86

Påskäggsjakten

Lasse ritade en karta som sedan barnen fick för att leta efter sina påskägg
utomhus.Det var kallt men det var inga problem att få ut barnen.


Äggaloppet

Det var långfredag en grå och mulen dag i Tranås.Men människorna i stan vaknade till liv vid 12 tiden,då var det "Äggaloppet".En tipspromenad genom stan med frågor om Tranås och bandy.Ja ni förstår själv.........hur många rätt kan  man få då.Det blev inte så många kan jag erkänna men Hanna  fick bingo på någon lott som ingick och vann lite pengar.De har inte hört av sig så det blev nog ingen vinst för Tyresöborna.image77

Påsk i Tranås



Det var roligt att träffa kusinerna,faster Monica och Farmor igen,senast var vid jul i Tyresö.
Vi hade packat bilen full med hela famijen inkl Engla.Detta var hennes första bilresa.I början var hon inte alls nöjd att sitta i sin bur.Efter en stund la hon sig till rätta och sov.

Familje middag efter begravningen

Efter att vi tagit farväl av Farfar Gösta åt  den närmaste famijen middag på en liten herrgård i Tranås.Det var jätte god mat och vi försöte ha en trevlig stund tillsammans.Vi pratade gamla minnen och Emily,Hanna och johan sjöng och spelade piano.



Nu är Farfar i himlen 080320

image64

RSS 2.0