Efterrätter
Hittade idag några skapelser som ser helt otroligt goda och fina ut.
Jag tror jag måste prova om de blir så fina som på bilden.
Prova om du vågar,meddela mig gärna ditt resultat.
Ljuvliga efterrätter
Lime, hallon och champagne
Therese Wikström är konditor på En liten smula i Norrtälje.
Hennes söta skapelser är omöjliga att motstå.
Prova själv!
Recept: Therese Wikström
Foto: Ceen Wahrén
Hallon- och champagenmousse
För 12 personer
Du behöver:
500 g hallonpuré
250 g socker
Skal av 1 citron
6 dl vispad grädde
3 dl matlagningsyoghurt
1 dl champagne
8 gelatinblad
Gör så här:
1. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Vispa grädden. Blanda hallonpurén med socker, citronskal och yoghurt.
2. Häll vattnet av gelatinbladen och tillsätt cirka 2 msk av hallonblandningen, smält bladen på svag värme eller helst i mikron.
3. Tillsätt alla ingredienserna och vänd försiktigt ihop blandningen till en slät smet, fyll smeten i en 24 cm form/tårtring och frys in tårtan.
4. Lossa tårtan från ringen medan den är fryst, så får du kanterna raka och fina. Tårtan tinar i kyl på cirka 3 timmar. Dekorera med fina bär och blommor.
Äppel- och limecheesecake med apelsingelé
För 12 personer
Du behöver:
BOTTEN:
200 g digestivekex
75 g smör
FYLLNING:
5 blad gelatin
6 äggulor
200 g florsocker
500 g färskost
5 dl grädde
1 dl mixade och passerade gröna äpplen
0,5 dl limejuice
TOPPING:
6 dl färskpressad apelsinjuice
5 blad gelatin
Gör så här:
1. Krossa kexen till bottnen och smält smöret. Blanda ihop och tryck ut smulorna hårt i en form med löstagbara kanter. Grädda i 175° i ca 5 minuter. Låt svalna.
2. Blötlägg de fem gelatin-bladen till fyllningen i kallt vatten. Lättvispa grädden. Vispa äggulor och florsocker lätt och luftigt i ca 5 minuter. Lyft upp gelatinbladen utan att krama ur dem och smält dem på låg värme i mikron tillsammans med 1/2 dl av äppelmixen. Vänd försiktigt ihop alla ingredienserna till en luftig smet och häll den på bottnen. Ställ i kyl eller frys in.
3. Blötlägg de fem gelatin-bladen till toppingen i kallt vatten. Smält gelatinbladen på låg värme i mikron tillsammans med 1/2 dl av apelsinjuicen. Blanda med resten av juicen. Häll på tårtan och låt stelna i kyl cirka 2 timmar. Dekorera med vackra bär och blommor. Kakan tinar i kyl på cirka 2 timmar.
Ser helmumsigt ut! Tack för de receptern, måste pröva^^ Ha en riktigt skön kväll!!:)
så gott det ser ut :D