Efterrätter

Efterrätter är inte min favorit.men det kan ju bli.
Hittade idag några skapelser som ser helt otroligt goda och fina ut.
Jag tror jag måste prova om de blir så fina som på bilden.
Prova om du vågar,meddela mig gärna ditt resultat.

Ljuvliga efterrätter

Lime, hallon och champagne

Therese Wikström är konditor på En liten smula i Norrtälje.

Hennes söta skapelser är omöjliga att motstå.

Prova själv!

Recept: Therese Wikström

Foto: Ceen Wahrén


Hallon- och champagenmousse

För 12 personer

Du behöver:

500 g hallonpuré

250 g socker

Skal av 1 citron

6 dl vispad grädde

3 dl matlagningsyoghurt

1 dl champagne

8 gelatinblad

Gör så här:

1. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Vispa grädden. Blanda hallonpurén med socker, citronskal och yoghurt.

2. Häll vattnet av gelatinbladen och tillsätt cirka 2 msk av hallonblandningen, smält bladen på svag värme eller helst i mikron.

3. Tillsätt alla ingredienserna och vänd försiktigt ihop blandningen till en slät smet, fyll smeten i en 24 cm form/tårtring och frys in tårtan.

4. Lossa tårtan från ringen medan den är fryst, så får du kanterna raka och fina. Tårtan tinar i kyl på cirka 3 timmar. Dekorera med fina bär och blommor.

Äppel- och limecheesecake med apelsingelé

För 12 personer

Du behöver:

BOTTEN:

200 g digestivekex

75 g smör

FYLLNING:

5 blad gelatin

6 äggulor

200 g florsocker

500 g färskost

5 dl grädde

1 dl mixade och passerade gröna äpplen

0,5 dl limejuice

TOPPING:

6 dl färskpressad apelsinjuice

5 blad gelatin

Gör så här:

1. Krossa kexen till bottnen och smält smöret. Blanda ihop och tryck ut smulorna hårt i en form med löstagbara kanter. Grädda i 175° i ca 5 minuter. Låt svalna.

2. Blötlägg de fem gelatin-bladen till fyllningen i kallt vatten. Lättvispa grädden. Vispa äggulor och florsocker lätt och luftigt i ca 5 minuter. Lyft upp gelatinbladen utan att krama ur dem och smält dem på låg värme i mikron tillsammans med 1/2 dl av äppelmixen. Vänd försiktigt ihop alla ingredienserna till en luftig smet och häll den på bottnen. Ställ i kyl eller frys in.

3. Blötlägg de fem gelatin-bladen till toppingen i kallt vatten. Smält gelatinbladen på låg värme i mikron tillsammans med 1/2 dl av apelsinjuicen. Blanda med resten av juicen. Häll på tårtan och låt stelna i kyl cirka 2 timmar. Dekorera med vackra bär och blommor. Kakan tinar i kyl på cirka 2 timmar.


Kommentarer
Postat av: Evelina

Ser helmumsigt ut! Tack för de receptern, måste pröva^^ Ha en riktigt skön kväll!!:)

Postat av: Ewie

så gott det ser ut :D

2008-04-16 @ 20:31:51
URL: http://ewiiie.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0