New York Blueberry cheesecake
Gör så här
1 Sätt ugnen på 175 grader.
2 Krossa kexen fint i en mixer och blanda smulorna med smält smör.
3 Tryck ut kexblandningen till en botten i en teflonform med löstagbar kant, 24 centimeter i diameter.
4 Förgrädda bottnen i mitten av ugnen i cirka 10 minuter och låt svalna.
4 Vispa philadelphiaost och kesella krämigt i en skål.
5 Blanda i strösocker, majsstärkelse och vaniljsocker.
6 Rör i ett ägg i taget och sist vispgrädde.
7 Bryt chokladen i bitar, smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten) och blanda ner chokladen i smeten.
8 Häll smeten över kexbottnen och strö över blåbär.
9 Grädda kakan i mitten av ugnen i cirka 40 minuter. Täck den med aluminiumfolie när den blivit gyllenbrun, så att den inte blir för mörk.
10 Stäng av ugnen och låt kakan stå kvar i eftervärmen i cirka 30 minuter.
Ett recept från:
ingredienser
Kexbotten: | |
300 g | digestivekex |
150 g | smör |
Cheesecakesmet: | |
600 g | philadelphiaost |
2,5 dl | kesella, 10% |
1 dl | strösocker |
1 dl | majsstärkelse |
2 tsk | vaniljsocker |
3 st | ekologiska ägg |
1 dl | vispgrädde |
200 g | vit kvalitetschoklad |
1,5 dl | färska blåbär, (eller frys |